Naszym zadaniem jest dostarczenie zawsze najlepszego produktu naszym klientom, produktu dopasowanego do:
wybranych artykulow zywieniowych i zastosowan.

T +49 151 70 69 36 37
info@gerlicher.pl
GERLICHER zamówić aplikację
Śledź nas na Instagram!
Search

GERLICHER PL

Home/Bez kategorii /Przygotowanie jest wszystkim

Przygotowanie jest wszystkim

Dobre przygotowanie może z góry zredukować wiele błędów podczas smażenia, a tym samym zapewnić lepszą jakość smażonych potraw.

  • Rozgrzej olej do smażenia przez kilka minut w temperaturze maks. 60°C.
  • sprawdzić temperaturę smażenia za pomocą zewnętrznego termometru
  • stosunek potraw do oleju do głębokiego smażenia powinien wynosić maksymalnie 1:10
  • Oddzielne smażalniki do ryb, produktów ziemniaczanych, mięsa, kurczaka i warzyw
  • Sucha karma mokra
  • Rozmrażać i suszyć krótko mrożonki
  • Unikać solenia i przyprawiania przed smażeniem w głębokim tłuszczu
  • W przypadku żywności panierowanej strzepnąć luźne okruchy
  • Sprawdzanie poprawności działania gaśnic na tłuszcze w odstępach 2-letnich
  • Ustawić frytownicę na maks. 175°C